Het jaar 2014 en een deel van 2015 stonden in het teken van "200 jaar Koninkrijk".
De Stadsbrouwerij heeft voor deze gelegenheid een speciaal bier gebrouwen: Koninkrijksbier.
Gebrouwen naar oud recept met een exotische toevoeging die het bier zijn bijzondere smaak geeft.
Geheel ambachtelijk vervaardigd door onze vrijwilligers en studenten. Dit speciale bier was, na de feestelijke introductie op 23 januari 2014, verkrijgbaar gedurende de gehele herdenkingsperiode.
Met een eigen etiket, voor deze gelegenheid ontworpen door Karel Mensink, student bij de afdeling art & design van het Da Vinci College en in een voor de gelegenheid aangepaste cadeauverpakking!
Presentatie op Koningsdag voor Koning Willem-Alexander
en Koningin Maxima op 27 april 2015

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan schonk de Stadsbrouwerij op 25 september 2016 het speciaal ontwikkeld en gebrouwen lustrumbier "Ovis Lustra" uit aan de bewoners van de Drechtsteden.
De opbrengst van deze uitschenkerij van plm. 1.000 flesjes, ging volledig naar een goed doel: Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Het Ovis Lustrabier was al eerder, op 1 juli 2016, gebrouwen in eendrachtige samenwerking tussen leerlingen, vrijwilligers van de Stadsbrouwerij en een aantal `prominenten┬┤. Deze prominenten, die op uitnodiging het brouwersschort aantrokken, waren de Dordtse wethouders Bert van de Burg, Rik van de Linden en Rinette Reynvaan, Han Elzerman van In de Klander Muelen en de schooldirecteuren Lucien Verhoef (Hans Petri School) en Han van Gorkom (DaVinci College). De belangstelling van de pers was groot en leidde tot reportages op Rijnmond TV en RTV Dordrecht en meerdere artikelen in de lokale pers en AD Dordtenaar. Een mooie hectische dag in de brouwerij met een heel lekker Ovis Lustra als resultaat.Hieronder een impressie van deze hectische dag.
Stagiare Marissa Wolters doet het interview voor RTV Dordrecht.Uitleg waarom schoonmaken zo belangrijk is.Alle handen aan dek!